top_logo.png

  _________________________2_01.jpg



        

טיולים לכבוד 2014

PikiWiki_Israel_13914_Hamat_Gader_Resort_1024x768.jpgלכבוד השנה החדשה הבאה עלינו לטובה, להלן חמישה מקומות מיוחדים שכדאי מאוד לבקר בהם עם או בלי אופניים:


1. חמת גדר: אין מקום רומנטי יותר לפתוח בו את השנה החדשה, רצוי בגשם, בברד ואפילו בשלג. כי מה יכול להיות מענג יותר מאשר לצוף במי גופרית חמים ולחוש בגשם שמטייל על גופכם? הרומאים היו הראשונים שעמדו על סגולות הנביעה החמה באזור ושרידים ארכיאולוגיים של מרחצאות רומיות נותרו במקום.

כחמישה מעיינות יש במקום, מהם בארבעה יש גופרית ומעיין אחד הוא של מים מתוקים ומשמש לשתייה. שני מעיינות סגורים למבקרים, כך שנשארנו עם שני מעיינות: עין בלזם, מעיין הבושם, שמימיו צלולים ושקופים ומדיפים ריח גופרית והם אלה המזינים את הבריכה הראשית וחומם 42-40.6 מעלות צלזיוס, ועין אל-מקלה, המחבת או הגיהינום, שגם מימיו עשירים בגופרית והטמפרטורה שלהם נוסקת עד 52 מעלות – אכן, חם מאוד ואסור לשהות בהם ברציפות יותר מעשר דקות. עוד בחמת גדר: ספא שמציע את כל סוגי המסז’ים, בית מלון יוקרתי, מסעדות, פינת חי של עופות ותצוגת תנינים קבועה שמתבוננת בצופים במבט אדיש, מכיוון שהתרגלו לעוף.

 


2. נצרת: עיר הולדתו של ישו היא המקום המתבקש לטייל בו לכבוד השנה החדשה, והכנסיות והמנזרים מתקשטים לכבוד כריסטמס. אפשר להתחיל בסיור בבאר מרים שבעיר העתיקה, להמשיך בדרך הצליינים, הדרך שעוברת בכל המקומות בעיר הקדושים לנצרות, ולסיים בכנסיית הבשורה המפורסמת, סמלה של העיר. כדי לשבור את הרעב, מומלץ לבקר במסעדת דיאנה הידועה שנמצאת ברחוב פאולוס השישי 51 או בכל אחת מהמסעדות הרבות הפזורות לאורך הרחוב הראשי. אחרי ההליכה הזאת – תיאבון כבר יהיה לכם.

____________________________Nazareth____________1024x674.jpg

3. קסר אל-יהוד: אחד המקומות המרהיבים בסביבת ים המלח מלבד ואדי קלט, עין קלט, עין מבוע ועין פרת, הוא מקום הטבילה הקדוש לנוצרים קסר אל-יהוד. לפי המסורת היהודית, במקום זה חצו בני ישראל את נהר הירדן בכניסתם לארץ כנען. לפי המסורת הנוצרית, בבית עברה, השוכנת מול קאסר אל-יהוד, בגדה המזרחית של הירדן, בממלכה ההאשמית, הטביל יוחנן המטביל את ישו ואת מאמיניו, ואתר הטבילה נחשב לשלישי בקדושתו בעולם הנוצרי, לאחר כנסיית המולד בבית לחם וכנסיית הקבר הקדוש בירושלים. קאסר אל-יהוד שוכן בחלקו הדרומי של הירדן, עשרה ק”מ ממזרח ליריחו ומדרום לגשר אלנבי. השם קאסר אל-יהוד (“ארמון היהודים” בערבית) הוא אחד מהשמות שנתנו לכנסיית יוחנן המטביל שבאתר, על שום צורתה המפוארת וכיום נודע כשם המתחם. זה משתרע על פני שטח של 329 דונם השייכים לכנסייה היוונית אורתודוקסית. אולי יתמזל מזלכם ותצפו בקבוצה של נוצרים אורתודוקסים טובלת במים אגב מלמול תפילה חרישית, וגם אם לא – המקום קסום.

Kasser_089_1024x768.jpg


4. הרודיון: האינתיפאדה הראשונה והשנייה השכיחו את ייחודו של אתר רשות הטבע והגנים בגלל החשש להגיע אליו. אך כמי שנסע לשם לא מזמן, ואפילו ביום מתוח למדי (יום האדמה), אני יכול להעיד שלא נתקלתי בבעיה ביטחונית כלשהי. הרודיון הוא אתר הקבורה של המלך הרומאי יהודי הורדוס, שבלעדיו היו פני הארץ נראים שונים בתכלית. מדובר בגבעה מלאכותית שהרים המלך הורדוס בשנים 22 לפנה”ס- 15 לפנה”ס, כדי שזו תיראה למרחוק, והוא אכן הצליח במשימה. ממרומי הגבעה אפשר לראות במזרח את ים המלח – חיזיון מרהיב. באתר יש מבצר דמוי גבעה מלאכותית ובו ארמון ומגדלי שמירה, אמפיתיאטרון קטן (לכ-750-650 איש), בורות מים ומחילות רחבות ונפתלות שעוברות בהר המלאכותי ושנועדו לקשר בין הארמון העילי לעיר הקטנה (הרודיון תחתית) שניצבת למרגלותיו ושאכלסו אותה אנשי חצרו של הורדוס. בעיר התחתית יש בריכת מים, כמה עמודים שנותרו וסימנים של ארמון רחב ידיים שעמד במקום לפנים.
פרופ’ אהוד נצר מהאוניברסיטה העברית החל בחפירות ארכיאולוגיות בהרודיון תחתית בשנת 1972, ובשנת 2007, מקץ 35 שנות חפירה עיקשת, הכריז נצר שמצא את קבר הורדוס במדרון הצפון-מזרחי החיצוני של ההר ולא בו עצמו. לטענת נצר, הסיבה לכך הייתה שמירה קפדנית של דיני טומאה וטוהרה, שאופיינית לימי בית שני. מכיוון שהורדוס היה יהודי, לא רצה למנוע מילדיו להשתמש בארמון העילי בגלל טומאת המת – הטומאה בדרגה הגבוהה ביותר ביהדות.
ב-25 באוקטובר 2010, בעת ביקור עם קבוצת ארכאולוגים בהרודיון, התיישב נצר על  קורה רעועה מעל האמפיתיאטרון ונפל. הוא נפצע קשה ונפטר כעבור שלושה ימים. כיום הושלמו העבודות במקום, אך אם אתם עם ילדים קטנים – פקחו עין.

 

PikiWiki_Israel_6108_HerodiumMix.jpg


5. “הורדוס: מסעו האחרון של מלך יהודה”: אם יש תערוכה אחת שאסור להחמיץ ב-2013, הרי שזו “הורדוס: מסעו האחרון של מלך יהודה”, שתוצג במוזיאון ישראל עד 3 בינואר 2014. התערוכה מוקדשת למלך הורדוס, מהדמויות רבות-הפנים, המרתקות והשנויות במחלוקת בהיסטוריה היהודית. בתערוכה מובאים ממצאים חדשים מארמונותיו של הורדוס, גדול הבנאים שידעה הארץ, בהרודיון, ביריחו ובאתרים אחרים; שחזורים גדולי-מידות מהארמונות וגולת הכותרת: קבר הורדוס מהרודיון, שחשף כאמור פרופ’ אהוד נצר, איש האוניברסיטה העברית, בתום 40 שנות חיפוש. הממצאים, המוצגים לקהל בפעם הראשונה, מאירים באור חדש את ההשפעות הפוליטיות, האדריכליות והאסתטיות שהיו לשלטונו של הורדוס (משנת 37 עד 4 לפנה”ס). התערוכה מוקדשת לזכרו של פרופ’ נצר.
 

herods_tomb.jpg
 

 
 
Share

BANNER4.jpg

aaa22.jpg

facebook.jpg

panaracer.jpg

ofanaim_magazin199.jpg

small_baner_motoofan.jpg

 

קוראים כותבים

מצאת מסלול רכיבה מענין? צילמת וידאו מגניב? הצטרף לקהילת הכותבים של אופניים! הצטרפותך תאפשר לך להוסיף ב"אזור הפרטי" אשר יופיע כאן כתבות ומסלולים, להשתתף בפורום אופניים, לנהל בלוג רכיבה, לקנות בחנות שלנו ולקבל עדכונים למייל בנושא אופניים

הניוזלטר שלנו

לקבלת עדכונים במייל על הנושאים הכי מענינים, המבצעים הכי חמים והחדשות האחרונות בנושא אופניים, הרשם לניוזלטר:

__________________________01.jpg

galil_ole_small.jpg

logo_jpg.jpg