top_logo.png

  _________________________2_01.jpg



        

כ-50% מרוכבי האופניים בארץ מעל גיל 50

257.jpg10 הדברות להתבגר על האופניים
 
רכיבה על אופניים יכולה להיות פעילות גופנית לחיים. זוהי פעילות גופנית מצוינת שמפעילה את מערכת הלב ריאה, מחזקת את השרירים, ואיננה פוגעת ושוחקת את המפרקים. הנרי אוחיון שהיה אלוף ישראל (1965 – 1961), ושייצג את המדינה במשחקים האולימפיים ברומא 1960, עדין רוכב על אופניים בגיל מעל 70. 
אז מהו המתכון כדי לרכוב על אופניים גם בגיל 100?
 
הקצב = רכבו בקצב שלכם. מצאו חברים בעלי אותה רמה של כושר גופני. אל תהפכו את הרכיבות של סופי שבוע לסוג של תחרות או מרוץ, ותשאירו את האגו בבית. רכיבה על אופניים הנעשית בקצב נוח ורגוע, היא כזו המאפשרת לכם לדבר עם חברים תוך כדי רכיבה. כדאי לרכוב בקצב המתאים לכם ביותר, בהתחשב בתנאי הדרך.
 
תחביב = רכיבה על אופניים היא בסך הכול הובי. בסה"כ לא מדובר בעוד יום עבודה במשרד. הרוכבים אינם מקצוענים, המקבלים שכר על המאמץ שנעשה. תשמרו על פרופורציות, ואל תהפכו את התחביב לסוג של עבודה.
 
הזמן = תצאו לרכיבות כשמתחשק לכם. אל תיצמדו יותר מדי לשעון. אף אחד לא קבע שחייבים לצאת בשעה, או ביום מסוים לאימון. תהיו גמישים בנושא הזמן ועם עצמכם. 
 
איזון = מצאו את נקודת האיזון בין רכיבה על אופניים, ובין תחומים אחרים בחייכם. השאירו את התחרותיות למקומות שהיא באמת חשובה. תשדלו מאוד שלא להישאב יותר מדי לנושא הרכיבה.
 
גיוון = תשתדלו מאוד לגוון את מסלולי הנסיעה שבהם אתם רוכבים, מרחקי הרכיבה, ואפילו את סוגי האופניים (כביש, הרים, סטטיים). השגרה היא גורם שחיקה מהמעלה הראשונה. גלו בכל פעם מחדש איזה שביל חדש בחורש, עלייה שטרם טיפסתם, או שיעור ספינינג מהמם. נסו לרכוב עם אנשים אחרים, להתנסות בחוויות אחרות, ולרכוב בשעות אחרות . תתפלאו כמה כייף והתרוממות הרוח שתקבלו!.
 
הקשיבו לגוף =  רכיבה על אופניים תורמת המון לבריאות הרוכב ומקטינה הרבה גורמי סיכון, יחד עם זאת היא איננה מקנה חסינות מוחלטת בפני מחלות. אינכם חשים בטוב?, לא יקרה שום דבר במידה ולא תרכבו יום או מספר ימים. אל תהפכו חופשות למחנות אימונים. רכיבה על אופניים כמו כל דבר בחיים, חייבת להיעשות במידה הראויה, כדי שתוכלו להפיק ממנה את המיטב.
 
מנוחה והתאוששות = מצאו את האיזון הנכון בין אימון ובין מנוחה וחופש. בתקופות לחוצות בעבודה כדאי להפחית את כמות ושעות הרכיבה ולהפך. המנוחה, ההתאוששות והשינה הם חלקים חשובים מאוד לרוכב האופניים. מנוחה והתאוששות מתאימים יפחיתו את העומס הגופני,  וגם ימנעו פציעות בעתיד.  
 
אכילה ושתייה = תקפידו בנושא. "חטאים קטנים" אפשריים מדי פעם בפעם אבל לא כאורח חיים. כדאי לאכול אוכל בריא ולשתות במידה, כדאי לתת לגוף את הבנזין המתאים לרכיבה על אופניים. 
 
טכניקה = קחו את המיומנות הטכנית כפרויקט, ונסו להשתפר במנות קטנות. תתאמנו על הטכניקה האישית. כאשר אתם נתקלים במשוכה גבוהה מדי אל תתביישו וקחו לכם שיעורים פרטיים ממומחים. העונג שתפיקו מרכיבה על אופניים בטכניקה משופרת הוא עצום.
 
בטיחות = תקפידו מאוד על נושא הבטיחות, ואל תיקחו על עצמכם סיכונים מיותרים. תרכבו תמיד עם קסדה. כשאתם מנסים דברים חדשים תלכו על בטוח. תשתמשו באביזרי בטיחות נוספים כאשר אתם מנסים לעבור מכשולים בעלי דרגת סיכון גבוהה יותר כמו מגנים למרפקים ולברכיים, קסדה לכל הראש, כפפות מיוחדות, ואפילו מגן לגב. 
 
רכיבה על אופניים בגיל מבוגר היא פעילות גופנית אפשרית ומהנה. אפשר בהחלט להזדקן בכבוד על האופניים. הכול תלוי רק בכם !
אייבי גילת
 
Share

BANNER4.jpg

aaa22.jpg

facebook.jpg

panaracer.jpg

ofanaim_magazin199.jpg

small_baner_motoofan.jpg

 

קוראים כותבים

מצאת מסלול רכיבה מענין? צילמת וידאו מגניב? הצטרף לקהילת הכותבים של אופניים! הצטרפותך תאפשר לך להוסיף ב"אזור הפרטי" אשר יופיע כאן כתבות ומסלולים, להשתתף בפורום אופניים, לנהל בלוג רכיבה, לקנות בחנות שלנו ולקבל עדכונים למייל בנושא אופניים

הניוזלטר שלנו

לקבלת עדכונים במייל על הנושאים הכי מענינים, המבצעים הכי חמים והחדשות האחרונות בנושא אופניים, הרשם לניוזלטר:

__________________________01.jpg

galil_ole_small.jpg

logo_jpg.jpg